Bu Blogda Ara

30 Kasım 2014 Pazar

Andante -- Johann Christian Bach

MİMARİ İFADE TEKNİKLERİ DERSİNDE MÜZİK MAKETİ YAPIMI

                                 Müzik: Andante -- Johann Christian Bach















Berlin Yahudi Müzesi




Berlin’in “karşı-anıt”ı, Yahudi Müzesi de kırık bir çizgi parçasından oluşuyor. Kırılmış bir soy, hafıza ve hatıra kırıkları… Mimarinin, sanatın, tarihin, gelecekbilimin, dilbilimin, hatta ve belki de en çok terapinin buluştuğu  bir fay hattı…


Kendisinden sürgün edilmiş göçebe bir soyun kırılgan serüvenini kırık bir çizgiyle ifade eden bu konsept-bina, Üçüncü Reich’ın başkenti olmuş, soykırımın iktidarını belleğinin toprağına gömmeye çalışan bir kentin, keskin şiddetle yarılmış tarihini bir elektrik arkı gibi bağlamaya çalışıyor.






Yerdeki bu parçalar temsili insan kafasıdır. Yanlardaki duvarların yüksek olması az ışık alması vs.. burada bir esaretin olduğunu vurgulamak içindir. Doku sayesinde insanda istenilen duygular oluşturulmuştur.






“90’ların en önemli binalarından biri” olarak selamlanan Berlin Yahudi Müzesi’ni tanımlamak için ilk akla gelen sözcükler, kaygı verici, irkiltici, rahatsız edici, düşündürücü vb. oluyor(3). Dar açılı yüzeyleri ve keskin kenarlarıyla, zaman içinde yeşi-gri bir renk alacak parlak çinko yüzeyi ile bu bina, kente şiddetli bir el hareketiyle çizilmiş bir zigzag gibi.
Yırtıcı bir aletle açılmış bir yara gibi…



Mimarlık ve Müzik


Balsa levha ve çubuklar, sıva teli ve asetat kullanarak müzikteki belirli terimlerin mimaride de kulanıldığını yani iki sanatın ortak yanlarını belirttik.


Ritim






Katmanlama






Süreklilik




Hiyerarşi(zıtlık)


Oran-Ölçek





Sınıftaki çalışmalardan örnekler


İlk Tıp Medresesi Gevher Nesibe Şifahanesi


Gevher Nesibe Şifahanesi ziyaretimizden kareler.
Bu medrese dünyanın ilk tıp medresesidir.
Gevher Nesibe Nanotıp Projesi, Bilgitay çalışma grubu tarafından nanotıp alanında başlatılan proje Dünya'nın İlk Tıp Fakültesi Gevher Nesibe Şifahanesi ve Gıyasiye Medresesi'nin kuruluşunun 800. yılı (1206 - 2006) nedeniyle Gevher Nesibe Nanotıp Projesi olarak adlandırılmıştır.









TONOZ











KEMERLER


PLAN-SECTION



PLAN-SECTION

PLAN VE KESİT ÇİZİMİ İLK ÖRNEK :))




PERSPECTIVE


TEK KAÇIŞLI PERSPEKTİF CADDE ÇALIŞMASI

                                             
                                   ÇİFT KAÇIŞLI PERSPEKTİF CADDE SOKAK ÇALIŞMASI





RHYTHM, SYMMETRY,ASYMMETRY,PROPORTION,DOMINATION



2 BOYUT ÇALIŞMALARIMIZ AŞAĞIDAKİ KOMPOZİSYONLARLA BİRLİKTE SON BULDU. 










BU KOMPOZİSYON EGEMENLİK ÇALIŞMASIDIR VE BÜYÜK ÜÇGEN EGEMENDİR.



BU KOMPOZİSYONDA SİMETRİ VE ASİMETRİ BİRLİKTEDİR. YATAY AKSTA BELİRLİ BİR MATEMATİKSEL FORMDA SİMETRİ SÖZ KONUSUDUR FAKAT DÜŞEY AKSTAKİ ORANTISIZ KARELER BİR ASİMETRİ KATMAKTADIR.

#PROJE 1 POSTER


COMPOSITION-DESIGN-HIERARCHY


Bu çalışmada modüler ünitelerin tekrarı yoluyla seçilmiş bir uzaysal boşlukta genişleyen bir örüntü yapısı tasarlamayı hedefledik.

Anahtar kelimeler: Self-organizasyon, modül, temel geometri üzerine varyasyon,  adaptasyon, bağlam

Malzeme olarak  pet bardağı kullanmamızın sebebi mekanın ışıklı olmasından ve mekanda karşılıklı aynaların bulunmasından faydalanmaktı. Işık tavandan geldiği için renkli bir çalışma yaptık. Bu çalışmamızdaki renklerlede hiyerarşiyi yakaladık. Tamamen bu mekana özgün bir kompozisyondur çünkü yürüyüş aksı ile sergi alanını enine ve boyuna böldü.Sergide sunulan nesnelerlede uyumlu bir kompozisyon çalışmasıdır.






















GRUP ÇALIŞMASI

#PROJE2 POSTER