Bu Blogda Ara

26 Ekim 2014 Pazar

Odak çalışmamızda ritim, tekrar,oran,ölçek vardı. Bende çalışmamda hepsini kullanmaya çalıştım. Sayfaya göre büyük olan kare üçgen ve daire odak. Bunlar da kendi içinde gitgide küçülüyor ve tekrar odak oluyor. dışardan bakıldığında dairesel bir dizilim olduğu için odak sayfanın dışında gibi algılanabilir fakat odak merkezde olacak diye birşey yok.


Mimari İfade Teknikleri

Bu çalışmalarda ifade teknikleri dersinden.


                                                   Süsleyici şekiller

                                                     Gesture drawing



                                                     İnsan soyutlamaları





3 boyutlu bu çalışmamızda elemanları 20*20 1mm.lik makuvvadan 6 tür eleman çıkmasıyla toplamda 25 adet elemanla yaptım. Bir önceki çalışmamızla ayne şekilde elemanları kendimiz oluşturduk. Bu sefer daha tecrübeli bi şekilde tabiki. Önceki çalışmama göre boşluklar daha çok ön planda ve elemanları olustururken yaptığım hamlelerin (katlama-kesme-katlama) farklı kombinasyonları görülmektedir.


Burada ortadaki parça ilk yaptığım parça ve tüm elemanları bünyesinde topluyor diyebiliriz. 


Sağ üst taraftaki parçada 6 farklı işlem uyguladım.

İlk resimdeki gibi yataydaki elemanlarla dikey elemanların bağlantı yerlerini görmek mümkün. Zaten amacımızda elemanlara çeşitli  işlemler uygulayarak potansiyelini kullanmak birlirlerine bağlamak değilmiydi?





23 Ekim 2014 Perşembe

Bu çalışmamız fiziksel dönüşüm çeşitlemeleri ve boşlukların tanımlanmasıyla ilgili bir çalışmaydı. Bir önceki 2 çalışmamızda elemanları hazır olarak kullanıyorduk(5*5 küpler) fakat burada bizden istenen 15*15 kartondan 6 farklı eleman türü çıkarmamızdı ve minimum 29 eleman bulunmasıydı. Bunu yaparken de uygulamamız gereken işlemler vardı örneğin; katlama kesme katlama gibi. Kompozisyonumda elemanları oluştururken  ilk başta 2mm.lik mukavva kullandım fakat istedigim gibi bir sonuc alamadım bu yüzden devamında 1mm.lik mukavva kullandım.

Eleman türleri



Çalışmaya başlıyorum ve aynı zamanda diyagramı da hazırlıyorum. 














18 Ekim 2014 Cumartesi


2 boyutlu bu  kompozisyon çalışmasında kullanılan elemanlar eşkenar üçgen, daire ve kare.











Bu kompozisyonda daire ve karenin iç içe kullanımını göstermeye çalıştım ve bi hiyerarşiye göre yerleştirdim. İçerde yer alan üçgenleri kare ve daire bir arada tutmaktadır.





3 boyutlu kompozisyon çalışmamızda kullanılan elemanlar 5*5 ve 5*10 1mm.lik mukavva ile 5cm3 lük xps strafordan oluşan küpler. Tasarımı yaparken hem düşünce alanımız gelişiyor hem el becerimiz artıyor en önemliside işimizi severek yapıyoruz. Bu çalışmalar sayesinde sorunlar karsısında çözüm üretme becerilerimiz gelişiyor. 



Kompozisyonun temel elemanları küpler ve 5*10ile 5*5 mukavva


Çalışmamın tersten görünümü 


Sonradan fikir değiştirdim ve kompozisyona vermek istedigim son şekil







                                                     





Sınıfımızdan çıkan kompozisyon çalışmalarından bazı örnekleri de eklemeyi unutmayalım :)